HABERLER>POLİTİKA
24 Ocak 2017 Salı - 11:07

CHP'li Sertel’in 'hayır'lı yolculuğu Niğde'den başladı

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel ve Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde, Bor, Aktaş ve Aksaray’da gerçekleştirdikleri ziyaret ve toplantılarla referandum sürecini anlattı.

CHP li Sertel’in  hayır lı yolculuğu Niğde den başladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel ve Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde, Bor, Aktaş ve Aksaray’da gerçekleştirdikleri ziyaret ve toplantılarla referandum sürecini anlattı.

CSertel ve Gürer, umhuriyet Halk Partisi Niğde ve Aksaray İl Başkanlıkları’nda partililer ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Vekil Atilla Sertel tarafından yapılan açıklamada şunlara değinildi:

“Halkın sorunlarına çözüm arayan, terörü bitirmek için, ekonomiyi düze çıkarmak için atılacak her türlü adımda parti olarak destek vereceğimizi açıkça söyledik. Ülkeyi 15 yıldır koalisyonsuz yönetiyorlar. Hangi kanunu istediler de çıkaramadılar? Halkın lehine olan hangi kanunda destek vermedik? Şimdi yeni Anayasa paketi ile istikrar geleceğini öne sürüyorlar. 15 yıldır istikrar olsun diyerek halktan oy toplayanlar şimdi yeni bir istikrar arayışında. Bu arayış istikrar arayışı değil bir kişinin ülkeyi yönetme sevdasıdır. Referandumda ‘hayır’ çıkarsa, hiçbir şey değişmeyecek. Başbakan kalacak, bakanlar kalacak, parlamenter sistem devam edecek. AKP iktidarı görevine devam edecek. Ancak ‘evet’ çıkarsa hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Türkiye tek adam rejimine teslim edilecek. O günün şartlarında ülkenin yönetimi tek başına Mustafa Kemal Atatürk’e dahi verilmemiştir.

“ANAYASA’NIN İLK 4 MADDESİ DEĞİŞTİRİLEMEZ”

AKP Bursa Milletvekili İsmail Aydın, mecliste Anayasa’nın ilk dört maddesinin de değiştirilebileceğini söyledi. Yani bu demektir ki; ülkemizin bölünmez bütünlüğü bozulabilir, Cumhuriyet rejimi değiştirilebilir, başkentimiz değiştirilebilir, milli marşımız değiştirilebilir hatta ve hatta bayrağımızın rengi dahi değiştirilebilir. Böyle bir şey kabul edilebilir değil elbette. Ama şimdiden bunun yolunu yapıyorlar. Türkiye dikta rejimine girdikten sonra Anayasamızın ilk dört maddesini değiştireceklerinin sinyalini veriyorlar. Bu ülkenin rejimini, sistemini değiştirtmemek için sonuna kadar mücadele etmeliyiz. Bu bir vatanseverlik görevidir. Allah için vatan için mücadele edeceğiz. Bizim halktan başka gücümüz yok. Bunu hep beraber başaracağız.”

KAPTIKAÇTI ANAYASASI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de, OHAL sürecinde Anayasa değişikliği gibi ciddi bir konuda referanduma gidilmesinin tehlikeli olacağını söyledi. Gürer: “Bu referandum hayırla bitmezse sorunlarla devam edecek. Yeni Anayasa tek adam varlığını getiriyor. Bu sadece bugünün Cumhurbaşkanı’nın meselesi değildir. Tek adama bütün yetkiler veriliyor. Yürütme onda, yasama onda, bürokratik yapılanma onda, bakanların atanması onda. Böyle bir sistem dünyanın hiçbir yerinde yok. Bu sadece Tayyip Erdoğan meselesi değildir. Bu ülke meselesidir, hepimizin meselesidir. 12 Eylül’de ‘Aldıkaçtı’ anayasası vardı şimdi de ‘kaptıkaçtı’ anayasasını getirdiler. Toplum olarak buna hep birlikte dur diyeceğiz.” dedi.

 
İzmir’de o derneğe FETÖ operasyonunda ne karar çıktı?
 
Büyükşehir'den çocuklara tatil tiyatrosu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti ile MHP ortak kampanya yapacak mı?
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "AK Parti ve MHP'nin ortak bir referandum ...
DSP İzmir'in başkanı görevden alındı
10 ay önce genel merkez tarafından gerçekleşen atamayla İzmir İl Başkanı ...
Erdoğan Tanzanya yerel dilinde konuştu!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi ziyaret için bulunduğu Tanzanya’da ...
 
CHP'li Bakan Palm Yağı krizini Meclise taşıdı
Günlerdir ülke gündeminde tartışılan ‘Palm Yağı’ konusunu TBMM’ye taşıyan ...
AK Parti anayasa referandum heyeti oluşturacak!
AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, "AK Parti'de anayasa referandum heyeti ...
Türkiye ile Tanzanya arasında 9 anlaşma birden!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika turunun ilk durağı olan Tanzanya ile Türkiye ...
 
CHP'de başkanlarla referandum zirvesi: Kocaoğlu da katıldı
Anayasa değişikliğinin TBMM’de oylanmasının ardından referandum hazırlıkları ...
Erdoğan'dan Tanzanya'ya 'FETÖ' çağrısı!
Türkiye-Tanzanya İş Forumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan FETÖ'ye yönelik ...
Kurtulmuş: Trump'tan iki talebimiz var!
Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Türkiye'nin Trump yönetiminden iki temennisi ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva